2011. december 15., csütörtök

Csináld magad: savanyú káposzta házilag

Én most kezdtem bele a házi savanyúság készítésbe. Egy 5 literes üvegben szépen érik a sárgarépa + fehérrépa + karfiol + hagyma + fokhagyma. Ez volt éppen itthon, de fogok készíteni savanyú káposztát is.

 Egyik legkedvesebb bloggertársam Fakanálforgató tollforgató  útmutatásai alapján biztosan mi is sikert érhetünk el e téren. Nála - többek között - ezeket találod:

 Káposzta savanyítás

Vitamin savanyúság

Almapaprika ecetben 

 

Ezt a receptet  a net-en, találtam ITT, talán ez is jó.

 Csináld magad: savanyú káposzta házilag

  • Nők Lapja Cafe, Karetka Zsófia, 2011. 12. 08.

    A boltokban kapható savanyú káposzta kilója 300–700 forint körüli, ropogósságát sokszor borkén segítségével őrzi meg és nátrium-benzoáttól tartós. Ez így nem mehet tovább!
    Ha szeretnénk, hogy a savanyú káposztánkban a káposztán és a saját ízlésünk szerinti fűszereken kívül más ne legyen, akkor érdemes nekiállni házilag savanyítani. Igazán nem bonyolult, csak egy nagy, 5 literes cserép- vagy üvegedény kell hozzá, és némi türelem.
    Az alaprecept
    Csináld magad: savanyú káposzta házilag Hozzávalók 5 l-es üveg- vagy
    cserépedénnyi savanyú káposztához:
    2 fej tömör, fehér káposzta

    bors

    Opcionális ízesítők: