2015. február 6., péntek

Utazásaim: 3. rész: Szolnok, Gáz van a Gáz utcában és büntetnek is.

Gyakran megyek a szolnoki Hetényi Géza Kórházba, amit most átépítenek, így nem lehet a kórház területére behajtani, illetve lehet, de egy negyed óra parkolás 1.500 Ft-ba kerül. (2015. januári adat).
Hát ez egy kicsit borsos, főleg akkor, ha sokat kell várakozni. Simán összejön 3-4 óra idő, amikor ott vagyok. A külső parkoló is fizetős lett, ami hosszú távon nem kifizetődő, illetve sokan be sem férnek, így a többség ellepte a környező utcákat. Így van ez a Gáz utcában is, hosszú sorokban állnak az autók sok helyen fél tengelyig a sárban. Rákerestem a Google térképen és jól látható, hogy annak idején még nem volt megállni tilos tábla kitéve, de most már van. Nem egy, hanem négy, de lehet, hogy több.


A Tószegiről bekanyarodva régebben mindkét oldalon lehetett állni. Nem volt semmilyen tábla.



Most kb. a szürke furgon környékén van az egyik megállni tilos tábla, ami azért nem feltűnő, mert nincs utca, kereszteződés ezen az oldalon és a másik tábla (alsó kép) a teherautó környékén van, tehát azt feltételezhetnénk amikor megérkezünk, hogy az utca elején található tábla előtt megállunk, nem lehet semmi baj. De lesz, mert ha nem sétálunk vissza 100 m-t, akkor nem vesszük észre, hogy van egy másik. Ha legközelebb arra járok, majd lefényképezem.




Persze ez nem olyan humoros, mint Eötvös Gábor legendás jelenete:  Van másik!


Bizony én is benéztem a dolgot és jött is szépen a büntetés. Szép kerek 10.000 Ft-ról. De nem csak én nem vettem észre, hanem vagy 20 autós. Mindenkinek ott lifegett a büntetőcédula a szélvédőjén. Ja, nem olyan szép piros mint Budapesten, hanem szép szolid fehér. Ha jön az újabb kuncsaft, azt hiheti (mint én is), hogy reklámcédula. Ki megy oda egy másik autóhoz, hogy megnézze mi van a szélvédőjén.

Naponta vajon hányan parkolnak ott? Ennyi buta ember lenne? Vagy ennyi sumák? Nem! Ennyi naiv. Persze lehet mondani, hogy miért nem néztünk jobban körül, de bárhogy csűrjük-csavarjuk ez semmi másra nem megy ki, mint, hogy valaki búsás pénzt szed be.
Még azt sem bánnám, ha legalább a kórház kapná, és akkor úgy fognám fel, hogy támogattam a magyar egészségügyet, de félek tőle nem így van.
Így kénytelen vagyok úgy lenyelni a békát, hogy húsz évnyi aktív vezetés után ez a második büntetésem. Ez van. De ha arra járok, mindig figyelmeztetek másokat, s ezért is írtam ezt a bejegyzést is. Hátha valaki okul belőle.

Balesetmentes közlekedést kívánok Minden úton levőnek!