2011. november 5., szombat

Tömegközlekedő kert

 Internetről jött  ez a kis szösszenet, ami nagyon tetszett, ezért adok róla hírt itt is. Kíváncsi lennék a mai Budapesten meddig élvezhetnénk ezt a kerti hangulatot pl. a 4-6-os villamoson. Gyanítom hamar széthordanák a lelkes gyűjtögető polgárok. Lehet, hogy egy részük nem is otthonokba vándorolna, hanem a piacokon némi pénzügyletek után cserélne gazdád. Szomorú. 

Kíváncsi vagyok Chicagóban ez, hogy megy majd.

"A Mobile Garden ötletét az UIC Art and Design iskola egyik hallgatója, Joe Baldwin találta ki, diplomamunkája részeként. Az ötlet egyszerű, kellemesebbé téve a Chicagói tömegközlekedést, a CTA (Chicago Transit Authority) 8 felszíni vasútvonalán közlekedő vonatkocsik egyikében szeretne egy kertet berendezni. A legnagyobb gondot a Chicago tömegközlekedéséért felelős cég engedélyének megszerzése jelentette, amit idén januárban meg is kapott.

Jelenleg folyamatban van a szponzorok felkutatása, hiszen a tervek szerint 1 hónapig forgalomban lévő mobil kert finanszírozására, felépítésére és fenntartására sajnos nincs pénze a kitalálónak. Ízelítőt viszont kaphatunk, hiszen az Art on Track nevű, művészeket és designereket tömörítő nonprofit cég szervezésében megrendezésre kerülő, metró-és vonatkocsikat pár órára egyedire berendező hepening keretén belül megvalósulhatott a jópofa kertkocsi prototípusa."