2011. augusztus 13., szombat

Hűséges kísérőnk a HOLD

  kép helye: http://www.harmonet.hu/ezoteria/19595-lelked-ura:-a-hold.html

Két napja nagyon tiszta idő volt, egy nappal a teljes telihold előtt voltunk. Bendegúz felállította apja műszerét és így távcsövön keresztül megfigyelhettük a Holdat. Azt a holdat, amely év milliárdok óta hűséges kísérője a Földnek és oly sok örömet és bánatot látott már ezen az öreg bolygón. 
Én nagyon szeretem a Holdat bámulni, de ilyen közelről még inkább érdekes. Nagyon jól látszódott a szabdalt felszín és sok kráter szépen kivehető volt, ami így közelről kicsit döbbenetes is. Annyira más volt, mintha csak úgy szabad szemmel nézegeti az ember. A másik meglepetés az volt számomra, hogy milyen gyorsan mozog. A célkeresztet ráirányítva jól lehetett érzékelni, milyen gyorsan változtatja a helyét hozzánk képest. kb. 10 mp után már át kellett állítani a keresőt, ha újra a látómezőben akartuk tartani. A kis vékony vonal mentén gyorsan haladt nekünk jobbra s mi lelkesen követtük. 
Mostanában néztünk meg egy érdekes sorozatot, ami nagyon mai képi világgal dolgozza fel a világegyetem születését, a körülöttünk lévő hatalmas mindenség csillagászati eredményeit. Majd egy külön oldalra összegyűjtök ilyen hasonló tartalmakat.