2011. november 12., szombat

CITROMOS HAL:

  1. Ha fagyasztott halból készítjük, akkor a  legjobb, ha több órával a felhasználás  előtt kivesszük a fagyasztóból és mindkét oldalát megsózva, időnként megforgatva hagyjuk, hogy kiengedjenek  a halszeletek.
  2. Apróra összevágunk petrezselyemlevelet és fokhagymát, s oda készítünk darált borsot.
  3. Veszünk egy nagy teflon serpenyőt, olíva olajat teszünk bele,  és ha már  forró bele tesszük a halszeleteket.  Lehet, hogy egyszerre nem fér bele mind, majd azt egy következő menetben készítsük el. Fontos, hogy jó forró legyen a serpenyő s így a hal külső rétege szépen megsül, míg belül megpuhul. Kb. 3-5 perc egy-egy oldal megsütése.
  4. Ha megsült mindkét oldal, akkor egyszerűen rátesszük a fokhagymát, a borsot és a petrezselyemzöldet, egy pillanatra megkeverjük a lében, majd levesszük a tűzről. Rácsavarunk egy kis citromlevet és melegen tartjuk.
  5. Ha maradt még halszelet, akkor egy hőálló tálba tesszük a kész halakat és a serpenyőt egy papírtörülközővel kitöröljük. Nem kell elmosni, felesleges. (Majd a végén)
  6. Majd kezdhetjük előröl az új szeletekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése