- Ha fagyasztott halból készítjük, akkor a legjobb, ha több órával a felhasználás előtt kivesszük a fagyasztóból és mindkét oldalát megsózva, időnként megforgatva hagyjuk, hogy kiengedjenek a halszeletek.
- Apróra összevágunk petrezselyemlevelet és fokhagymát, s oda készítünk darált borsot.
- Veszünk egy nagy teflon serpenyőt, olíva olajat teszünk bele, és ha már forró bele tesszük a halszeleteket. Lehet, hogy egyszerre nem fér bele mind, majd azt egy következő menetben készítsük el. Fontos, hogy jó forró legyen a serpenyő s így a hal külső rétege szépen megsül, míg belül megpuhul. Kb. 3-5 perc egy-egy oldal megsütése.
- Ha megsült mindkét oldal, akkor egyszerűen rátesszük a fokhagymát, a borsot és a petrezselyemzöldet, egy pillanatra megkeverjük a lében, majd levesszük a tűzről. Rácsavarunk egy kis citromlevet és melegen tartjuk.
- Ha maradt még halszelet, akkor egy hőálló tálba tesszük a kész halakat és a serpenyőt egy papírtörülközővel kitöröljük. Nem kell elmosni, felesleges. (Majd a végén)
- Majd kezdhetjük előröl az új szeletekkel.
2011. november 12., szombat
CITROMOS HAL:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése