Több mint 20 éve vezetek háztartást és főzök rendszeresen. Nagyon sokáig használtam ételízesítőt, mert így tanultam, mert ez volt a szokás, mert szerettem az ízét, mert.... De jó pár éve - amikor másként kezdtem gondolkodni sok mindenről, és elegem lett a rengeteg egészségkárosító adalékból -már leszoktam (majdnem) mindenféle kész- és félkész dolgokról, ízesítőkről. Először nagyon furcsa volt néhány étel a megszokott ízek nélkül, de hamar megszoktuk és igyekeztem tartósítószer menetes fűszerekkel új értelmezést adni az ételeknek. Legutóbb a borsikafű volt/van a nagy kedvenc és most itt a legújabb, a LESTYÁN. Nem tudom, eddig miért nem használtam, de igazán jó íze van és különleges is.
kép helye: http://www.nosalty.hu/lestyan_alapanyag_4954
A hétvégén székelykáposztát főztem, amelybe a következő fűszereket tettem: bors, majoránna, köménymag, borsikafű és lestyán. Nagyon, nagyon finom lett.
Talán van még aki a székely-káposzta születésének történetét nem hallotta? Itt elolvashatja.
Talán van még aki a székely-káposzta születésének történetét nem hallotta? Itt elolvashatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése